Kehäkukan käyttö luonnonkosmetiikassa - tietoa monipuolisesta ihonhoidon rohdoskasvista - 4Organic Store (Luomukaista)

Kehäkukan käyttö luonnonkosmetiikassa - tietoa monipuolisesta ihonhoidon rohdoskasvista

Kehäkukka (calendula officinalis) on ikivanha rohdoskasvi, jota on käytetty ihon lääkinnässä tuhansien vuosien ajan monien eri kulttuurien keskuudessa. Kehäkukassa on luontaisesti antiseptisiä ja ihoa korjaavia ominaisuuksia, minkä vuoksi se on ollut luontainen keino ihon hoitamiseen ja kaunistamiseen. Kehäkukan tunnetaan pehmentävän, kosteuttavan, ravitsevan ja rauhoittavan ihoa.

Kehäkukkavalmisteita voi käyttää ympäri vuoden ja monenlaisiin käyttötarpeisiin. Erityisesti kehäkukkatuotteita kannattaa käyttää silloin, kun joudut pesemään käsiä usein ja ne tuntuvat kuivilta tai iho vaurioituu herkästi. Myös jos sinulla on kuiva tai atooppinen iho, on kehäkukka omiaan kosteuttamaan ja rauhoittamaan niin kasvojen kuin koko vartalon ihoa.

Monen asiakkaamme kuivat kädet ovatkin jo saaneet apua kehäkukkaöljystä ja -käsivoiteesta: tuotteita käyttävät niin kirvesmiehet kuin hoivatyöntekijätkin.

- Kokeile ihosi lisäksi kehäkukkaa myös kynsinauhoillesi ja hiuksillesi - kuivat hiuslatvat ja kynsinauhat rakastavat hellää kosteutusta.

Voimmekin oikeastaan jakaa kehäkukan hyödylliset ominaisuudet kolmeen kategoriaan:

Kolme hyvää syytä käyttää kehäkukkatuotteita - joko tunnet nämä?

1 - Kehäkukan antiseptiset ominaisuudet
Kehäkukalla on antiseptisiä ja antibakteerisia ominaisuuksia - kautta historian sitä onkin käytetty haavaumien ja ihottumien hoidossa, sillä kehäkukan tiedetään hillitsevän tulehduksia. Sitä tunnetaan käytetyn jo keskiajalla mm. haavavoiteena taliin sekoitettuna. Kehäkukkapohjaiset tuotteet ovatkin erinomaisia aknen ja atooppisen ihon hoidossa, sillä puhdistavan vaikutuksen lisäksi ne kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa tehokkaasti tukkimatta kuitenkaan ihohuokosia.

2 - Kehäkukan ihoa suojaavat ominaisuudet
Kehäkukassa on runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat poistamaan iholta vapaita radikaaleja jotka voivat aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Kehkäkukassa on runsaasti myös E-vitamiinia, joka pehmentää ihoa. Lisäksi jotkin alustavat tutkimukset ovat löytäneet viitteitä siitä, että kehäkukkaöljyn linoleenihapot voivat mahdollisesti auttaa auringon aiheuttamaan ihon ikääntymiseen.

3  Kehäkukan nuorentavat ja anti-aging vaikutukset
Kehäkukat, kuten väristäkin voi päätellä, sisältävät runsaasti karotenoideja, jotka auttavat ihoa näyttämään nuoremmalta. Karotenoideja on luontaisesti ihon ulkopinnassa, ja niiden tunnetaan paitsi suojaavan ihoa, myös antavan iholle terveen kaunista hehkua. Kehäkukka auttaa myös ihoa uusiutumaan mikä on erinomaisen tärkeää, jos ihon haluaa säilyttää kirkkaana ja kuulaana. Kehäkukka saa ihosi suorastaan hehkumaan!

- Kyseessä on siis melkoisen monipuolinen luonnontuote, jolla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Näiden ominaisuuksien vuoksi kehäkukka onkin suosittu raaka-aine luonnonkosmetiikassa.

Beauty Garden kehäkukkavoide

Beauty Garden valmistaa parhaat kehäkukkatuotteet - käsityönä oman puutarhan antimista

Beauty Gardenin ihanat kehäkukkatuotteet sopivat sekä naisille että miehille - ja koko perheelle. Lapsille ja vauvoille oivallisia tuotteita ovat etenkin kehäkukkaöljy, kehäkukkasaippua ja kehäkukkapesuneste.

Beauty Gardenin super-suosittu kehäkukkakäsivoide sisältää karitevoita (shea butter), joka hoitaa ja suojaa ihoa. Käsivoide palauttaa ihon joustavuuden ja kosteuden. - Tämä käsivoide on omakohtaisesti ollut pelastukseni korppukäsille ja kuiville kynsinauhoille. Vaikka käsivoide on aavistuksen paksua, se imeytyy hyvin ja sitä voi hyvin lisäillä pitkin päivää. Tätä käsivoidetta voisin hyvin ostaa litran pulloissa, koska se on niin ihanaa!

Beauty Gardenin tuotesarjan 5 kehäkukkatuotetta:

  1. Kehäkukkaöljy – monipuolinen ihonhoitoöljy päästä varpaisiin (myös hiuksiin!)
  2. Kehäkukkakäsivoide – ylellinen ja paksu mutta nopeasti imeytyvä voide, joka pelastaa kuivat kädet hetkessä.
  3. Kehäkukkavoide – vartalovoide koko perheelle.
  4. Kehäkukkasaippua – sopii käsien, vartalon ja hiustenpesuun.
  5. Kehäkukka-punajuuri vartalokuorinta - ihoa tehokkaasti pehmentävä ja silottava kuorinta
  6. Mustaherukka-kehäkukkapesuvoide – kosteuttava ja hoitava pesuneste käsille tai suihkusaippuana vartalolle (pumppupullossa).

Beauty Garden on ranskalainen tuotesarja, jonka tuotteet ovat aitoa luomulaatuista, satokauden antimista valmistettua luonnonkosmetiikkaa. Sarjan tuotteet viljellään valmistajan omassa Auriacin puutarhassa. Beauty Gardenille on tärkeää ihonhoitotuotteiden korkea laatu, ekologisuus, tuoreus ja puhtaus. Tuotteilla on luonnollisesti NaTrue-sertifiointi ja suuri osa tuotteista on täysin vegaanisia.

Takaisin blogiin