Tietosuojaseloste ja evästeet


EVÄSTEKÄYTÄNTÖ 4ORGANIC.FI, Laadittu 16.10.2019

Kun vierailet sivustolla 4organic.fi, sivusto kerää vierailuun liittyviä tietoja, joita käytetään verkkokaupan tekniseen toteuttamiseen, käyttäjäkokemuksen parantamiseen, eri sivujen kävijämäärien mittaamiseen sekä online-markkinointiin.

Kuten muutkin Internet-sivustot, 4organic.fi-sivusto käyttää näiden tietojen keräämiseen evästeitä (cookie). Eväste on selaimesi tallentama pieni teksti- tai numerodataa sisältä tiedosto. Evästeen tarkoitus on mm. mahdollistaa käyttämäsi selaimen tunnistaminen.

Kohdennetun online-mainonnan toteuttamiseksi 4organic.fi-sivusto käyttää myös kolmannen osapuolten evästeitä. Esimerkkeinä näistä ovat Facebook ja Google. Kolmannen osapuolen evästeitä käytetään mainonnan lisäksi myös sivuston kävijämäärien mittaamiseen (Google Analytics -palvelu). Myös verkkokauppajärjestelmä (Shopify) käyttää omia evästeitään.

Jos et halua, että selaimesi tallentaa evästeitä, voit muuttaa selaimen asetuksia niin, että evästeitä ei sallita, tai käyttää selainta yksityisessä tilassa (private mode). Huomaathan, että jos evästeet eivät ole käytössä, esimerkiksi ostoskoritoiminto ei ole käytettävissä.

Jos sinulla on kysyttävää evästeistä, otathan meihin yhteyttä:

info@4organic.fi
4Organic Oy
Turvesuonkuja 4, 08500 Lohja

4ORGANIC.FI VERKKOKAUPAN ASIAKASREKISTERI, REKISTERISELOSTE, Henkilötietolaki (523/99) 10 §

Laatimispäivämäärä: 16.10.2019

  1. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot
    4Organic Oy
    Turvesuonkuja 4, 08500 Lohja
    info@4organic.fi 
  1. Rekisteriasioista vastaava
    Tuukka Autio
    info@4organic.fi 
  1. Rekisterin nimi
    4Organic tietosuojakäytäntö
  1. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus (rekisterin käyttötarkoitus)
    4Organic.fi verkkokaupan asiakasrekisterin henkilötietoja käytetään asiakassuhteiden hoitamiseen sekä markkinointitarkoituksiin. 
  1. Rekisterin tietosisältö
    Rekisteriin kerätään rekisteröidyistä perustietoja, kuten: 
  • Perustiedot*: etunimi ja sukunimi
  • Yhteystiedot*: sähköpostiosoite, puhelinnumero ja toimitus- ja laskutusosoitteet
  • Maksutiedot* tilaustesi ja mahdollisten palautusten käsittelyn vuoksi (luottokorttinumeroita ei talleteta)
  • Mahdolliset suoramarkkinointikiellot ja -suostumukset 
  • Tiedot, jotka koskevat asiakassuhdetta ja sopimusta: tiedot aikaisemmista ja nykyisistä tilauksista ja myynneistä, toimenpiteet ja tapahtumat, mahdolliset puhelujen tallennukset, yhteydenpito sinun ja muiden kontaktien kanssa, evästeet ja niihin liittyvä tieto, kuten myös mikä tahansa muu tieto, jonka vapaaehtoisesti meille annat
  • Tiedot ostoskäyttäytymisestäsi sekä sivuista ja tuotteista, joita katsot ja joiden kanssa vuorovaikutat käydessäsi verkkosivuillamme
    Tähdellä merkittyjen tietojen antaminen on edellytyksenä sopimussuhteellemme ja/tai asiakassuhteelle. Emme voi toimittaa palvelua ilman näitä tietoja.
  1. Säännönmukaiset tietolähteet
    Rekisterinpitäjä rekisteröi 4organic.fi verkkokaupan asiakkaista ne tiedot, jotka käyttäjä itse ilmoittaa rekisteröityessään verkkokaupan asiakkaaksi.

  2. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle
    Ei säännönmukaisia tietojen luovutuksia kolmansille osapuolille. Ei tietojen luovutuksia EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

  3. Rekisterin suojauksen periaatteet
    Henkilötietojesi suojaaminen on meille erittäin tärkeää, mutta on tärkeää muistaa, että mikään Internetin kautta välittämisen tapa tai elektronisen säilömisen tapa ei ole sataprosenttisen turvallista. Vaikka pyrimme käyttämään kaupallisesti hyväksyttäviä tapoja turvata henkilötietosi, emme pysty takaamaan niille täydellistä turvaa. Henkilötietojasi pidetään suojatuissa verkoissa, ja niihin pääsee käsiksi vain rajattu joukko ihmisiä, joilla on erityiset käyttöoikeudet kyseisiin järjestelmiin ja joita vaaditaan pitämään tiedot luottamuksellisina. Lisäksi kaikki antamasi arkaluonteiset tiedot / luottotiedot on salattu Transport Layer Security (TLS) -turvaprotokollan avulla. Koko verkkokauppamme selailukokemus on samoin suojattu samalla turvaprotokollalla (kuten käy ilmi siitä, että URL-osoite alkaa https://).

    Vain ne meidän työntekijöistämme, jotka ovat työnsä puolesta oikeutettuja käsittelemään asiakastietoja, ovat oikeutettuja käyttämään järjestelmiä, joissa on henkilötietoja.

    Emme säilytä henkilötietojasi kauempaa kuin mikä on tarpeen niiden päämäärien täyttämiseksi, joiden vuoksi nuo henkilötiedot annoit, paitsi jos laki sallii tai vaatii, että säilytämme niitä pidempään. Säilyttämisaika vaihtelee riippuen käsittelyn tarkoituksesta.

    Arvioimme tiedon säilyttämisen tarvetta säännöllisesti soveltuvan lainsäädännön valossa. Lisäksi teemme kohtuullisia toimenpiteitä varmistaaksemme, etteivät meillä olevat henkilötiedot ole ristiriitaisia, vanhentuneita tai epätarkkoja ottaen huomioon käsittelyn tarkoituksen. Korjaamme tai poistamme sellaisen tiedon viipymättä.
  1. Rekisteröidyn kielto-oikeus
    Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta samoin kuin henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten. Kielto tulee tehdä kirjallisesti ja osoittaa rekisteriasioista vastaavalle henkilöille.

  2. Rekisteröidyn tarkastusoikeus
    Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa rekisteriin tallennetut itseään koskevat tiedot ja saada niistä kopiot. Tarkastuspyyntö tulee tehdä kirjallisesti ja osoittaa rekisteriasioista vastaavalle henkilölle.

  3. Tiedon korjaaminen
    Rekisterinpitäjä oikaisee, poistaa tai täydentää rekisterissä olevan, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen henkilötiedon oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta. Rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä rekisterinpitäjän rekisteriasioista vastaavaan henkilöön tiedon korjaamiseksi.

  4. Muutokset tietosuojakäytännöissä
    Pidätämme oikeuden milloin vain päivittää tai muuttaa tietosuojakäytäntöämme, ja sinun pitäisi säännöllisesti tarkistaa tämä tietosuojaseloste. Se, että jatkat palvelun käyttöä sen jälkeen, kun olemme tehneet muutoksia tietosuojakäytäntöön tälle sivulle, tarkoittaa muutosten hyväksymistä ja sitä, että suostut tottelemaan muokattua tietosuojakäytäntöä ja olet sen sitoma.

    Jos teemme tähän tietosuojakäytäntöön merkittäviä muutoksia, ilmoitamme sinulle joko antamasi sähköpostiosoitteen kautta tai pistämällä verkkosivuillemme selvästi näkyviin ilmoituksen.