Näin käytät We Love The Planet (WLTP) -deodorantteja - 4Organic Store (Luomukaista)

Näin käytät We Love The Planet (WLTP) -deodorantteja

Luonnonmukaisen, alumiinittoman WLTP-deodorantin käyttö ja käyttökokemukset saattavat erota synteettisistä kainalotuotteista. Tässä artikkelissa kerromme miten käytät WLTP-deodorantteja ja minkälaisen kainalon puhdistusreaktioon saatat huomata alussa. Kainalot tuntuvatkin usein niin paljon paremmilta hetken näitä käytettyään, että sitä ihmettelee miten on ennen pärjännyt!

We Love the Planetin (WLTP) deodoranteista löytyy kaksi pakkausmuotoa: stick ja voidemainen. Kummankin deon sisältö on sama mutta muoto on hieman eri, vastaten eri käyttäjien mieltymyksiin ja tottumuksiin. WLTP:n deodorantit eivät sisällä lainkaan alumiinia, vaan sen tilalla on sooda, ja herkkäihoisille soodan korvaa vieläpä maissitärkkelys (So Sensitive -versiot).

WLTP-deodorantin käyttö on helppoa

We Love the Planetin deodorantteja tarvitset todella pienen määrän kerralla. Stick-versiossa riittää muutama veto molempiin kainaloihin. Voidemaisessa deodorantissa taas riittää, että sipaiset pienen määrä tuotetta sormenpäihin ja levität sitten kainaloon. Deodoranttia ei myöskään tarvitse juurikaan lisäillä päivän mittaan. Iltaisin se on kuitenkin hyvä pestä pois iholta etenkin, jos iho on herkkä.

Stick-deon saat esiin pakkauksestaan työntämällä varovasti pohjasta, ja takaisin tuote laskeutuu helposti esim. kopauttamalla kevyesti pöydän reunaan tai painamalla puikkoa varovasti sormella alas. Voidemainen-deo taas on käytössäsi heti avattuasi peltirasian.

Kainaloiden ”puhdistusreaktio” alussa

Alumiini, jota on lähes kaikissa synteettisissä deodoranteissa, estää hikirauhasten normaalin toiminnan. Tämän vuoksi siirtyessäsi luonnonmukaiseen WLTP-deodoranttiin saatat havaita kainaloissasi luonnollisen puhdistumisreaktion, kun hikirauhaset alkavat palautua puhtaiksi alumiinista ja muista lisäaineista.

Tämän puhdistusreaktion aikana hikoilun määrä voi väliaikaisesti voimistua ja hiki voi tuoksua aluksi voimakkaastikin, mutta tämän jälkeen hikirauhaset ja hikoilu rauhoittuu ja tuoksu muuttuu miedoksi. Lisääntyneen hikoilun vuoksi kainalot voivat aluksi kostua. Tämä välivaihe voi kestää muutamasta päivästä viikkoon ja menee ohi, kun kainalot ovat puhdistautuneet.

Tyhjän pakkauksen kierrätys

Stickin pakkaus on kierrätyskartonkia ja sen voi laittaa kokonaisuudessaan pahvinkeräykseen tai polttaa takassa. Voidemainen deodorantti on pakattu rasiaan, joka on tehty kierrätyspellistä. Peltisen kauniin rasian voi käyttää uudelleen säilytysrasiana tai sen voi viedä metallinkeräykseen.

Takaisin blogiin