Haluaisitko kokeilla luonnonkosmetiikkaa, mutta et tiedä mistä aloittaa? - 4Organic Store (Luomukaista)

Haluaisitko kokeilla luonnonkosmetiikkaa, mutta et tiedä mistä aloittaa?

Artikkelia päivitetty 13.3.2020 - lisätty mm. maininta toistuvan käsien pesemisen aiheuttaman ihon kuivumisen torjunnasta kehäkukkaöljyllä.

Tutkimusten mukaan luonnonmukaisista tuotteista ovat eniten kiinnostuneet ihmiset, jotka ovat ympäristötietoisia, haluavat pitää huolta ympäristönsä hyvinvoinnista ja haluavat omilla valinnoillaan toimia vastuullisesti ja kestävästi. Nämä ihmiset ovat oman hyvinvointinsa lisäksi kiinnostuneita myös lähimmäistensä hyvinvoinnista.

Vastaavasti tutkimusten mukaan suurimmat esteet kestävien valintojen tekemiselle ja luonnonmukaisten tuotteiden ostamiselle taas ovat tiedon puute, tuotteita tarjoavien toimijoiden luotettavuus sekä korkeat hinnat.

Aivan kuten muillakin aloilla, ekologisuus ja kestävyys ovat nousseet tärkeiksi kriteereiksi myös kosmetiikkaan. Luonnonkosmetiikka onkin yksi tämän hetken nousevimpia trendejä kauneuden- ja ihonhoidon saralla. Eikä syyttä - yhä useampi meistä on herännyt ylimääräisen kemikaalikuorman terveyshaittoihin sekä massatuotetun kosmetiikan ympäristövaikutuksiin ja olisi valmis vaihtamaan kestävämmin tuotettuihin ja terveellisempiin tuotteisiin. Myös miehet ovat alkaneet kiinnostua kosmetiikasta, etenkin ihonhoidosta.

Koska tarjonta alalla on yhä hyvin kirjavaa ja sirpaleista, voi tuntua vaikealta löytää itselleen sopivat, laadukkaat tuotteet. Esiin tulevat usein sellaiset kysymykset kuten voiko tuotteisiin luottaa, ovatko tuotetiedot vain markkinointipuhetta ja mikä tuotteiden todellinen vaikuttavuus ympäristön ja hyvinvoinnin kannalta oikeasti on. Eli luotettavan tiedon saatavuus nopeasti ja helpossa muodossa on ollut puutteellista.

Tunnistatko ongelman? Me 4Organic Storessa olemme halunneet tehdä laadukkaiden tuotteiden löytämisestä ja luomutuotteiden ostamisesta helppoa. Verkkokauppamme valikoimaan on poimittu vain kestävästi tuotettuja, sertifioitujen valmistajien tuotteita, jotka edustavat sekä raaka-aineiltaan että vaikutuksiltaan alansa huippua. Kaikkien tuotteiden alkuperä on tutkittu tarkkaan ja tuotteita on testattu paljon ennen myyntiin ottoa. (Lue lisää luonnonkosmetiikasta ja sertifioinneista artikkelistamme "Mitä on luonnonkosmetiikka").

- Mikä parasta, kaikki tuotteet on hinnoiteltu rehellisesti ja kohtuullisesti, eli hyvien valintojen tekeminen ei enää ole tavallisen ihmisen ulottumattomissa.

4Organic Storessa meidän tehtävänämme on tehdä luonnonmukaisen kosmetiikan ostamisesta yhtä helppoa tai jopa helpompaa kuin tavallisen kosmetiikan ostamisesta. Siksi ylpeänä nyt esittelemmekin nyt käsin poimitut valinnat luonnonkosmetiikan kokeilemiseen. Nämä tuotteet sopivat jokaiselle ja niillä on helppoa todeta tuotteiden toimivuus. Kaikkien tuotteiden alkuperästä vastaavat sertifioidut eurooppalaiset pientuottajat:

4Organic luonnollinen startti

1. Kasvojen puhdistus ja kosteutus

Koko kasvojen hoito lähtee oikeanlaisesta puhditusaineesta sekä sen jälkeen laitettavasta kasvovoiteesta. Nämä valinnat sopivat erityisesti kylmään vuodenaikaan, kun monien suomalaisten iho on todella kuiva.

Kamomillapuhdistusaine tehokkaaseen mutta hellävaraiseen puhdistamiseen. Tämä puhdistusaine kosteuttaa kasvoja jo itsessään ja porkkanavoide täydentää tämän vaikutusta sekä rauhoittaa ja ravitsee kasvoja.

Beauty Garden kamomillapuhdistus

Beauty Garden kamomillapuhdistus (27 €)

Beauty Garden porkkanavoide

Beauty Garden porkkanavoide (43 €)

2. Vartalonhoito - et tarvitse 10 erilaista purkkia vaan vain yhden tai kaksi hyvää:

Balmyou karitevoi - shea butter

Vartalon kosteuttamiseen Balmyoun 100% puhdas Nilotica karitevoi - Shea butter (24 €) on mitä ihanin, tätä täyteläistä yhden raaka-aineen tuotetta voit käyttää niin vartalolle, käsille kuin yöllä kasvoillekin. Tuote sopii koko perheelle ihan vauvoista asti. Tuote tulee kauniisti puuta ja lasia yhdistävässä rasiassa.

Beauty Garden kehäkukkaöljy

Beauty Gardenin kehäkukkaöljy (26 € - suosituin tuotteemme!) tehostaa kosteutusta vielä entisestään. Voit käyttää sitä sellaisenaan koko vartalolle, käsille ja kasvoille tai lisätä sen voiteen päälle "tuhdittajaksi". Myös tämä supertuote sopii koko perheen käytettäväksi. Etenkin nyt flunssa- ja koronakaudella tehtävä toistuva käsien peseminen helposti kuivattaa ja rasittaa ihoa - kehäkukkaöljy tarjoaa välittömän ja tehokkaan avun.

3. Kainalot - raikas olo ilman kemikaalikuormaa

WLTP Mighty Mint deodorantti

Monet vaihtavat luonnonkosmetiikkaan ensimmäisenä deodoranttinsa. Kokeile We Love The Planet, Mighty Mint -deodoranttia (15 €) - se on alumiiniton ja turvallinen luonnontuote.

4. Meikit ja tarvikkeet

Voit päättää tarvitsetko meikkiä aloitukseesi - jos nykyiset tuotteet tuntuvat parhailta juuri sinulle niin käytä ne loppuun ja katsotaan sitten asiaa uudelleen. Tai voit kierrättää vanhat tuotteet heti ja poimia nämä takuuvinkit ostoskoriisi. Tässäkin kannattaa muistaa sääntö: vähemmän on enemmän.

Boho BB-voide

Boho BB-voide (valittavana 3 eri sävyä) (16,50 €)

Boho irtopuuteri (16,50 €) ja Boho puuterisivellin (28 €)

Hehkua ja väriä kasvojen ihoon: Boho mosaiikkipuuteri (18,50 €).

Tuuheuttava ripsiväri: Boho Gypsy Mascara (17,50 €). Tämä tuote on arvosteltu mm. vuoden parhaaksi ripsiväriksi 2019!

Tai jos haluat tutustua Bohoon kynsilakkojen kautta niin kannattaa kurkata valikoima täältä. Kaikki kynsilakat sisältävät 7-10 kertaa vähemmän myrkkyjä (7Free - 10Free) kuin tavalliset kynsilakat.

5. Hiustenhoito

Oletko tutkinut koskaan shampoosi ja hoitoaineesi koostumusta? Kun olet kokeillut Überwoodin mäntypohjaisia tuotteita, et enää palaa vanhaan. Nämä shampoot myös oikeasti puhdistavat hiukset!

Überwood hiustuotteiden sarja

Shampoo värjätyille hiuksille (12,50 €) ja hoitoaine värjätyille hiuksille (12,50 €).

Shampoo kuiville ja vaurioituneille hiuksille (12,50 €) ja tehohoitoaine kuiville ja vaurioituneille hiuksille (12,50 €) .

Miehille vaikka treenikassiin mukaan: Überwood shampoo ja suihkugeeli 2-in-1 (12,50 €) .

Takaisin blogiin